28 Таріль Косів Три Риби

Замовити
Ціна 3000 Грн Діаметр ≈45-47 см.

Тарілки з таким великим діаметром спеціально робилися під великі страви, звісно баранця туди не покладеш, курка буде замалою, а от риба буде в самий раз, тим паче, інколи, не дивлячись на те, що таріль круглої форми, її трохи вигинали з боків, це робилося спеціально для того, щоб на неї по центру можна було покласти рибину, й вона нікуди не «втекла». Й саме тому, на таких тарелях часто зображувалися саме риби.


Усі косівські тарілі характеризуються тим, що в них використовуються тільки три основні кольори – зелений, коричневий, та жовтий (зовсім рідко додається трохи синього кольору).  Сама техніка нанесення малюнку називається ритуванням – це розпис виробу покритого білою глиною. Після процесу ритування, виріб обов’язково випалюється, й наступним етапом є малювання. За допомогою лише трьох-чотирьох вищезгаданих кольорів, майстер наносить на таріль картину, або ж навіть цілу історію (історії більш характерні кахлям). Як правило, зображеннями на тарелях виступають тварини, міфічні істоти, або ж люди того часу за роботою (гончар, плугар). Останнім етапом є покриття виробу прозорою глазур’ю, після чого він знову відправляється у піч на повторний випал.

Замовити

Замовити
Дякуємо! Ми звя'яжемося з вами найближчим часом